fbpx

VIDEO FOTO: Se circulă în condiții de iarnă – Prima tamponare a avut loc la Piața Cibin

1.564

Meteorologii transmit că județul Sibiu este vizat de o avertizare de cod galben de ninsori până sâmbătă dimineață. În municipiul Sibiu ninge încă de la primele ore ale dimineții. Stratul de zăpadă se depune ușor pe carosabil, astfel că șoferii trebuie să circule prudent pentru a evita evenimentele neplăcute. trafic iarna sibiu noaptea 7 trafic iarna sibiu noaptea 8

Traficul rutier în municipiul Sibiu se desfășoară în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă începe să se depună pe carosabil, astfel că drumarii au ieșit cu utilajele de deszăpezire în oraș.

trafic iarna sibiu noaptea 11 trafic iarna sibiu noaptea 10

Din cauza zăpezii și a temperaturii ce a ajuns la zero grade Celsius, carosabilul a înghețat și este alunecos. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să adapteze viteza. În zona Pieței Cibin a avut loc o tamponare între două autoturisme. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Un echipaj de poliție s-a deplasat în zonă pentru a constata cele îmtâmplate.

trafic iarna sibiu noaptea 3 trafic iarna sibiu noaptea 2 trafic iarna sibiu noaptea 4

Recomandări pentru șoferi

Polițiștii sibieni le recomandă conducătorilor auto și nu numai, să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice.

  • Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!
  • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta.
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!
  • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.