IMAGINI INEDITE Centrul Spaniei sub troiene de zăpadă – Furtuna Filomena a ucis deja patru oameni – Bulgăreală la Madrid

0 1.560

⇓ Ascultă știrea ⇓

Cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul secol a înghețat centrul Spaniei, inclusiv capitala Madrid. Stratul de zăpadă așternut a fost de 20-30 de centimetri, suficient cât să paralizeze traficul. Armata a intervenit pentru a-i salva pe cei blocați în troiene. Asta, în timp ce în zonele muntoase din nord-estul țării a fost stabilit un nou record negativ: minus 36 de grade Celsius, scrie digi24.ro.

Carlos Novillo, șeful Departamentului pentru Situații Urgență din Madrid: Ne concentrăm pe salvarea șoferilor care sunt prinși în diferite locuri din regiunea Madrid, cu scopul de a-i duce într-un loc sigur. Pentru aceasta, am activat la maximum capacitate serviciul de pompieri din orașul Madrid și am solicitat, de asemenea, asistență de la Unitatea Militară de Urgență, pentru a ajuta în aceste sarcini care în acest moment sunt o prioritate.

A fost haos și pe pirncipalul aeroport internațional din Madrid, unde toate cursele au fost anulate din cauza furtunii de zăpadă. Capitala Spaniei a fost plasată pentru prima dată în istorie sub cod roșu de ninsoare. De vină pentru această vreme deosebit de aspră din centrul statului iberic este furtuna Filomena.

Unii dintre locuitorii de acolo au găsit prilej de distracție. Un bărbat a fost filmat pe străzile din Madrid cu o sanie trasă de câini. Iar altul s-a urcat pe schiuri și s-a lăsat tras de o mașină, in timp ce zeci de persoane s-au bătut cu bulgări.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.