zapada spania

Cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul secol a înghețat centrul Spaniei, inclusiv capitala Madrid. Stratul de zăpadă așternut a fost de 20-30 de centimetri, suficient cât să paralizeze traficul. Armata a intervenit pentru a-i salva pe cei blocați în troiene. Asta, în timp ce în zonele muntoase din nord-estul țării a fost stabilit un nou record negativ: minus 36 de grade Celsius, scrie digi24.ro.

Carlos Novillo, șeful Departamentului pentru Situații Urgență din Madrid: Ne concentrăm pe salvarea șoferilor care sunt prinși în diferite locuri din regiunea Madrid, cu scopul de a-i duce într-un loc sigur. Pentru aceasta, am activat la maximum capacitate serviciul de pompieri din orașul Madrid și am solicitat, de asemenea, asistență de la Unitatea Militară de Urgență, pentru a ajuta în aceste sarcini care în acest moment sunt o prioritate.

A fost haos și pe pirncipalul aeroport internațional din Madrid, unde toate cursele au fost anulate din cauza furtunii de zăpadă. Capitala Spaniei a fost plasată pentru prima dată în istorie sub cod roșu de ninsoare. De vină pentru această vreme deosebit de aspră din centrul statului iberic este furtuna Filomena.

Unii dintre locuitorii de acolo au găsit prilej de distracție. Un bărbat a fost filmat pe străzile din Madrid cu o sanie trasă de câini. Iar altul s-a urcat pe schiuri și s-a lăsat tras de o mașină, in timp ce zeci de persoane s-au bătut cu bulgări.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.