Polițiștii sibieni protestează de luni împotriva înghețării salariilor

2 1.102

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii sibieni se vor alătura de luni colegilor din toată țara în protestele împotriva înghețării salariilor. Patru sindicate ale polițiștilor au anunțat deja că își vor exprima nemulțumirile.

Nemulțumite de înghețarea salariilor, patru sindicate ale polițiștilor au anunțat că vor începe de luni protestele. Astfel, potrivit unui comunicat semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus și Diamantul, începând din 11 ianuarie oamenii legi nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor.

De asemenea, din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu.

Din 25 ianuarie, polițiștii spun că, dacă nu se vor revizui prevederile legale în ceea ce le privește drepturile, vor asigura doar urgențele.

„In 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua, pentru că colegii nostri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte întelegători cu cei care încalca legea”, a declarat la Realitatea plus Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Sursa www.hotnews.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. mihai scrie

    😂😂😂😂😂tocmai pokemonii astia si-au gasit ,. taraie bata astia !?

  2. John Doe scrie

    Mda, bugetarii, campionii salariilor în România se plâng de înghețarea salariilor. În astea 10 luni de pandemie, câți angajați la privat au fost în șomaj tehnic sau au avut contractul suspendat și câți bugetari au fost afectați? Sunt sigur că mulți bugetari au stat degeaba acasă, prin rotație. Cei de pe la unele instituții au avut de acasă acces la intranetul instituției sau au ars-o degeaba pe salariu?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.