fbpx

FOTO – Cămin nou nouț pentru studenți la Sibiu – ULBS a investit un milion de euro

6.824

Studenții sibieni vor avea un nou cămin. Lucrările de reabilitare a Căminului Studențesc nr. 6 au fost finalizate. Investiția este de 1,3 milioane de euro.

Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare și a fost transformată într-un cămin modern, pentru studenți. Noul cămin studențesc este structurat pe 4 nivele (parter + 3 etaje) și dispune de un număr de140 de locuri de cazare, fiind amenajate 44 camere cu 3 paturi și 4 camere cu două paturi.

camin 6 scaled

”În acest moment, din cauza condițiilor de pandemie, regimul de cazare va fi de maxim două locuri în fiecare cameră”, a precizat directorul general administrativ al ULBS, ec. Vasile Moțoc.

Camin studentesc 6 1

Studenții vor avea la dispoziție în noul cămin, la fiecare nivel, câte o bucătărie complet utilată (veselă, mese, scaune, aragaze, cuptoare cu microunde și câte un frigider aferent fiecărei camere).

Camin studentesc 6 4Toate camerele au baie proprie, iar la două dintre nivele există spălătorii dotate cu mașini de spălat automate și uscătoare de rufe. Accesul în clădire se face pe baza cardului ULBS, căminul dispunând de conexiune la internet precum și de sistem de supraveghere video.

Camin studentesc 6 5

„Universitatea este în permanentă preocupare de a oferi studenților cele mai bune condiții atât de cazare cât și de învățământ/cercetare, iar finalizarea acestei noi inversiții reprezintă un pas deosebit de important pentru noi în modernizarea infrastructurii universitare”, a declarant prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Camin studentesc 6 7

Lucrările efective de reabilitare au început în martie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2020, primii studenți fiind cazați începând cu data de 11 ianuarie 2020.

Camin studentesc 6 6

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.