Decizia pentru majorarea salariului minim cu 70 de lei brut

0 1.103

⇓ Ascultă știrea ⇓

În ședința de Guvern de miercuri se decide creșterea salariului minim cu 3,1%, adică 70 de lei brut, a anunțat ministrul Muncii Raluca Turcan la Digi24.

Raluca Turcan spune că este o creștere „ancorată în realitate”, decizia de majorare bazându-se pe inflație (2,2%) și creșterea productivității muncii (0,8%). Evoluția productivității a fost influențată de pandemie, a precizat Turcan. În prezent salariul minim brut este 2.230 lei.

Salariul minim net, adicăcât va primi un român minimlunar, va creste astfel cu 40 de lei, ajungând la 1386 de lei. Guvernul avea deja în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației. Nivelul a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.