Doi copii din Sibiu au spart mașini pe bandă rulantă – Prejudiciu de peste 30.000 lei

0 617

⇓ Ascultă știrea ⇓

Doi copii din Sibiu au devenit, în scurt timp, spaima șoferilor, după ce au comis cinci furturi într-o singură lună. Adolescenții au dat atacul la mașini parcate în oraș și care nu erau încuiate. Luni, aceștia au fost reținuți, fiind cercetați penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

„Cei doi minori sunt bănuiți că, în cursul lunii decembrie a anului trecut ar fi sustras unelte, telefoane, laptopuri, documente și bani din 5 autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Sibiu, creând un prejudiciu de 30.500 de lei”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Primul furt a avut loc în data de 8 decembrie, pe strada Alecu Russo, mașina fiind descuiată. A doua zi, în 9 decembrie, cei doi au comis două furturi, unul pe strada Podului, iar altul pe strada Eduard Albert Bielz, de unde au furat 8.000 de lei bani gheață. La finalul lunii, în data de 28 decembrie, alte două furturi au avut loc. Unul pe strada Centumvirilor, de unde au furat un rucsac lăsat în mașină, iar altul pe strada Pietrarilor.

De menționat este faptul că patru dintre mașinile în cauză au fost lăsate descuiate de către șoferi. Numitorul comun în cazul tuturor celor cinci fapte este acela că șoferii au lăsat la vedere bunurile sustrase ulterior, iar faptele au fost săvârșite în timpul zilei.

Arestați la domiciliu

Față de persoanele în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus aplicarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor doi minori.

Recomandările polițiștilor

Reiterăm astfel recomandările adresate tuturor utilizatorilor de autovehicule în scopul prevenirii furturilor din auto:

  • Încuiați portierele mașinii indiferent de cât de scurt este timpul în care lipsiți. Nu mizați pe faptul că mașina este parcată în fața casei, pe o stradă intens circulată, ziua în amiaza mare!
  • Nu lăsați la vedere bunuri care pot atrage atenția hoților: genți, telefoane, laptopuri, alte dispozitive electronice!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.