Percheziții la Sibiu – Au cumpărat telefoane mobile cu bani falși

0 1.307

⇓ Ascultă știrea ⇓

Patru județe, 13 descinderi la persoane bănuite că au cumpărat telefoane mobile cu bani falși. O parte dintre descinderi au avut loc la Sibiu, altele în județele Alba, Arad și Bacău, scrie mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 13 percheziții domiciliare din județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău au fost făcute de polițiștii din Pitești într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de 20, 50 și 100 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii spun că cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, scumpe, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După cumpărare, aceștia ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Trei persoane vor fi duse la audieri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.