bani falsi

Patru județe, 13 descinderi la persoane bănuite că au cumpărat telefoane mobile cu bani falși. O parte dintre descinderi au avut loc la Sibiu, altele în județele Alba, Arad și Bacău, scrie mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 13 percheziții domiciliare din județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău au fost făcute de polițiștii din Pitești într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de 20, 50 și 100 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii spun că cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, scumpe, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După cumpărare, aceștia ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Trei persoane vor fi duse la audieri.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns