Românul cu cea mai mare pensie din România a lucrat în domeniul juridic

1.622

Românul cu cea mai mare pensie a lucrat în domeniul juridic și are o pensie de 78.634 de lei, din care 5.205 lei revin potrivit contributiei la sistemul asigurarilor sociale și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a anunțat la Digi24 ministrul Muncii Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Raluca Turcan a declarat la DIGI24 că se lucrează la o nouă lege a pensiilor, care să fie bazată pe contributivitate și să fie constituțională. În acest context, ministrul a admis că se va ocupa și de pensiile speciale, fără a oferi amănunte. Raluca Turcan a adăugat că există și pensii de 41.000 de lei sau de 17.000 de lei, dar și că 900.000 de oameni au pensii de 800 de lei.

În acest an pensiile vor fi indexate cu rata inflației, a adăugat Turcan, detalii suplimentare urmând a fi anunțate după pregătirea legii bugetului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    cum este posibil ca un oarecare …..citez pe dna .ministru ..a lucrat indomeniul juridic sa ia o pensie mai mare decit SALARIUL Presedintele Frantei ,sau Cancelarul GERMANIEI ?o tara rupta-n fund de saraca ce-i plateste mii de politruci cu averi lunare fabuloase ! si voi astia ….alesi de curind ce dracu faceti ? niste nulittati conduc tara asta de 31 de ani ! dar va meritam ca noi ….ca popor avem instalatia goala ….demult ,de multe sute de ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.