VIDEO FOTO: Feerie în Muzeul în Aer Liber – Cadru de basm în miezul iernii

⇓ Ascultă știrea ⇓

Chiar dacă este frig, iar contextul epidemiologic nu ne permite să călătorim, să ne îndreptăm spre destinații exotice, putem găsi metode alternative de petrecere a timpului liber. Medicii recomandă plimbările în aerul rece și proaspăt al anotimpului alb, ținând cont de beneficiile acestor ieșiri pentru organismul uman.

Iarna, aerul este mai curat, mai sănătos și bogat în oxigen. O plimbare în aer liber poate fi un tratament gratuit oferit de mama natură tuturor celor care lasă la o parte teama de frig și vreme urata si optează pentru o plimbare zilnică în sânul naturii. O locație perfectă pentru plimbări, dar care va aduce și o doză mare de satisfacție datorită peisajului de poveste pe care îl oferă, este Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu.

Lucruri sunt de văzut o grămadă aici, de la gospodării propriu-zise la unelte și elemente de decor în care se reflectă cultura și istoria Românilor.  Muzeul se află într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală Dumbrava Sibiului. Este locul ideal pentru a descoperi civilizația rurală printr-o plimbare relaxantă în mijlocul naturii. Cei 10 km de alei te vor plimba printre gospodării ţărăneşti, ateliere, bisericuţe de lemn, troiţe, stâne, mori de apă şi de vânt.
Odată cu instalarea iernii pe meleagurile Sibiului, Muzeul a îmbrăcat straiele albe, deschizând niște priveliști de poveste.
Fie că vreți să vă întâlniți cu prietenii și să faceți niște selfie-uri prin zăpadă, să vă plimbați cu familia și copii, construind oameni de zăpadă, sau să faceți o mini escapadă romantică, Muzeul Astra este destinația perfectă pentru asta.
Mai mult decât atât, reprezentanții Muzeului spun că, dacă în următoarele zile va mai ninge, iar temperaturile vor fi în continuare scăzute, se vor organiza plimbări cu sania trase de cai pe aleile din Muzeul Satului.

Program vizitare Muzeul ASTRA

  • 08.00 – 18.00
  • Între orele 8.00 și 9.00 accesul se face în baza abonamentelor anuale de vizitare.

Program CASIERIE Muzeul ASTRA

  • 09.00 – 17.00 (ultima intrare ora 17)

Acces biciclete si trotinete electrice

  • Între 08.00 – 10.00 și 16.00 – 18.00

Program Galeriile de Arta Populara

  • Între 09.00 – 17.00 (de marți până duminică)

Program Coffee shop

  • Între 09.30 – 17.00 (de miercuri până duminică)

”Recomandăm în continuare tuturor vizitatorilor să poarte măști de protecție și să respecte regulile sanitare impuse de autorități pentru combatearea pandemiei COVID-19”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

ianamuzeul astra sibiumuzeul in aaer liber sibiuplimbare sibiuSăniuşTimp Liberzapada
Comentarii (0)
Comentează