prajitura
Sursa: celiaci.ro

Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor a verificat mai multe societăți din Sibiu. Cu această ocazie, au fost depistate nereguli la o cofetărie din oraș. Laboratorul a fost amendat cu 10.000 de lei

În data de 12 ianuarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru manipulare deficitară a produselor alimentare, precum și două avertismente.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 forțe ale poliției și poliției locale.

”Astfel, au fost verificate 1.237 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 232 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport în comun.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, din care:

  • 67 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 5 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 221 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 12 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu