Amendă usturătoare pentru un super market din Sibiu – Nu respecta condițiile de igienă

7.796

Un super market din Sibiu a fost amendat cu 10.000 de lei pentru igiena deficitară a spațiilor de depozitare a alimentelor

În data de 13 ianuarie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu.

”A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de depozitare a alimentelor,  precum si 2 avertismente.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Razii la Sibiu – Cei prinși fără mască, iau amendă

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 97 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.621 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 238 de mijloace de transport, din care 98 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, din care:

  • 58 de sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 8 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 259 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 12 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 72 persoane aflate în carantină și 37 persoane aflate în izolare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)