FOTO: Protest la Sibiu – Zeci de medici și angajați din sănătate au pichetat Prefectura

621

Sindicaliștii din Federația „Solidaritatea Sanitară” din întreaga țară au protestat, joi, în toată țara, în fața prefecturilor. Angajații din sănătate din Sibiu s-au alăturat și ei.

Joi a avut loc protestul medicilor și asistentelor care fac parte din Federația „Solidaritatea Sanitară”. Aceștia au protestat în fața Instituției Prefectului, iar reprezentanții sindicatului au discutat cu prefectul Mircea Crețu, care spune că va transmite memoriul Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii.

„Având în vedere faptul că Sindicatul Solidaritatea Sanitară Sibiu a desfășurat astăzi, 14 ianuarie un protest în fața Instituției Prefectului județul Sibiu, am invitat reprezentanții sindicatului să discutam despre cele revendicate. Sindicaliștii mi-au prezentat principalele nemulțumiri și dificultăți cu care se confruntă în contextul gestionării situației epidemiologice actuale, toate acestea fiind cuprinse în memoriul înaintat Instituției Prefectului. Ca urmare a acestui fapt, vom transmite memoriul Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Îmi exprim recunoștința și susținerea pentru toate eforturile depuse de personalul din sistemul de sănătate. A fost și este o perioadă grea, în care este nevoie de implicare și eforturi permanente din partea tuturor”, a spus prefectul Mircea Crețu, în urma discuțiilor.

Principala revendicare a protestelor o constituie introducerea unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, menționând că cei 86 de profesionişti decedaţi până acum la datorie indică „situaţia dramatică în care se află această categorie de lucrători”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.