Pârtia de la Jina rămâne închisă – ”E prea greu de întreținut, nu e deloc rentabil”

0 1.360

⇓ Ascultă știrea ⇓

Pârtia de la Jina rămâne închisă și în acest an. Din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei zăpezii, întreținerea pârtiei este foarte costisitoare, iar în lipsa turiștilor, afacerea nu este deloc profitabilă

Pârtia de la Jina a fost inaugurată în anul 2013. A fost amenajată cu 9,7 milioane lei. Aproape 4,4 milioane au fost bani primiți de la Uniunea Europeană, restul fiind fonduri asigurate din bugetul Primăriei Jina. Pârtia nu a fost niciodată profitabilă din cauza lipsei de turiști. Aici veneau doar localnicii și foarte puțin schiori din alte părți. Anul acesta, contextul epidemiologic în care ne aflăm a afectat segmentul turismului din zona Sibiului, dar și din întreaga țară. Nici temperaturile de afară nu au prea fost specifice perioadei de iarnă, astfel că, pregătirea și întreținerea unei pârtii, implică niște costuri foarte mari.

”Nu avem suficientă zăpadă. Ce a nins acum în ultimele zile este prea puțin pentru o pârtie, dar și temperaturile sunt prea mari. E nevoie de eforturi mari pentru a menține o pârtie, care implică niște cheltuieli destul de mari. Afacerea nu este deloc rentabilă. Nu avem cum să deschidem pârtia.”, spune primarul din Jina, Vasile Beschiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.