euro
Foto: Getty Images

Un sibian care s-a întors recent din Germania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile. Dar, a ieșit din casă și a mers la o casă de schimb valutar. Pentru că cei de acolo au observat că euro pe care sibianul voia să îi schimbe arătau suspect, au chemat jandarmii. Așa că tânărul s-a ales cu amendă pentru că a ignorat carantina și este cercetat și de polițiști, scrie mediafax.ro

Un sibian întors recent din Germania a încălcat carantina și a mers să schimbe valută. Numai că o bancnotă era contrafăcută, iar astfel a fost prins.

Jandarmii din Sibiu au mers, miercuri, pe strada Alba Iulia din municipiul Sibiu, în urma unei sesizări referitoare la un schimb valutar cu o bancnotă care părea falsificată.

Ajunși la fața locului, jandarmii au luat legătura cu angajatul firmei, care a sesizat depistarea unei bancnote de 50 euro ce părea contrafăcută.

În urma verificărilor s-a constatat că un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Sibiu, întors de curând din Germania, a cerut efectuarea unui schimb valutar, respectiv suma de 145 de euro, iar în urma procedurii de verificare a valutei cu dispozitivul special o bancnotă de 50 de euro nu părea autentică.

Jandarmii sibieni au întocmit actele de sesizare iar cercetările vor fi continuate la nivelul IPJ Sibiu.

Întrucât bărbatul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, dispusă din data de 9 ianuarie a.c., jandarmii l-au amendat cu 1.000 lei.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.