ger frig e1610869503468

Meteorologii spun că finalul de săptămână va fi unul extrem de friguros, în special dimineața și seara. În depresiuni vor fi și minus 20 de grade celsius, iar în centrul țării maximele nu vor trece peste 0 grade, scrie digi24.ro.

“Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Mâine (vineri – n.r.) vorbim de vreme în răcire în N, N-V și Centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade, -4 grade la nivelul minimelor și până la cel mult 0 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de S-E”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Digi24.

Cum va fi vremea în următoarele 4 zile
Vor fi patru zile de ger în toată țară, anunță ANM, iar ninsorile vor continua în mai multe regiuni.

“Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent, susține directorul ANM. Valorile termice care se vor înregistra în intervalul următor se vor situa sub normalul perioadei.

“Aceste valori reprezintă vreme geroasă pentru următoarele 4-5 zile, reprezinta valori mai coborâte față de ce ar fi normal. Ar trebui să înregistrăm valori cuprinse între 7-8 și – 10 grade. La nivelul temperaturilor minime sub -12, -13 grade în depresiuni, până la 0 grade în zona litoralului. Cele -20 de grade pe care le așteptăm în depresiuni reprezintă valori mai coborâte. Trebuie să luăm în considerare și durata, numărul de zile, pentru că deja mai mult de 3-4 zile consecutive reprezintă un ger persistent”, spune directorul ANM.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu