politia carantina
foto arhivă

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 103 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.767 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 109 mijloace de transport, din care 83 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care:

  • 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea, dintre care 1 pe raza de competență a Poliției Orașului Săliște și 2 pe raza de competență a Poliției Orașului Cisnădie.
  • 70 de sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 9 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 293 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 79 persoane aflate în carantină și 32 persoane aflate în izolare.

În data de 15 ianuarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  6 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu