etilotest 2

Un dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier este folosit de Ministerul de Interne pentru a le reaminti conducătorilor auto că nu trebuie să se urce la volan dacă au consumat alcool. Postarea de pe Facebook a Ministerului de Interne a devenit virală, adunând mii de „like”-uri și zeci de „share”-uri în doar trei ore.

În dialog, conducătorul auto a încercat să folosească o glumă din mediul online pentru a justifica cifrele de pe etilotest care îl contraziceau, explică MAI. Șoferul, prins băut, îi spune polițistului că a băut „doar” două pahare cu vin pentru că așa e recomandat, iar vinul roșu face bine la circulație, relatează Digi 24. Nu și la cea rutieră, comentează în final Ministerul de Interne.

– Dumneavoastră afirmați că nu ați băut nimic, dar etilotestul arată altceva.

– Doar două pahare de vin roșu, domnul polițist.

– Conform valorii de pe etilotest, cred că sunt mai multe. Dar nici nu mai contează.

– Pe cuvânt că au fost două! Și le-am băut pentru că așa e recomandat. Vinul roșu face bine la circulație! Chiar nu știți asta?

– Dumneavoastră confundați circulația sângelui cu circulația rutieră.

– Păi, e tot circulație.

– Este, dar cu mari diferențe. O să vă dați seama în următoarele 90 de zile, cât o să fiți pieton.

– De ce 90 de zile? E o provocare?

– Pentru că atât arată etilotestul că trebuie să circulați pe jos. Puteți încerca și bicicleta, dar nu vă recomandăm în această perioadă. Vedeți, și aceasta tot circulație e.

„Vinul roșu sau orice băutură alcoolică nu face deloc bine la circulația rutieră”, conchide Ministerul de Interne.

Sursa: Digi 24

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu