bani euro
Sursa: europafm.ro

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 1,25 la sută pe an. În 2020 au avut loc trei reduceri ale nivelului dobânzii-cheie, cea mai recentă fiind în august.

Banca Centrală anunţă reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an, de la 1,50 la sută pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021. Decizia a fost luată în urma şedinţei Consiliului de Administraţie de pe vineri, scrie Digi 24.

De asemenea, BNR anunţă reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an, de la 1,00 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an de la 2,00 la sută pe an.

Nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit au fost păstrate.

„Felicit BNR pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1.5% la 1.25%.  Prin această decizie banca centrală confirmă scăderea inflației pe termen mediu și lung. În același timp, această decizie reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie”, a afirmat premierul Florin Cîțu, potrivit paginii de Facebook a Guvernului României.

Sursa: Digi 24

Comentariul meu

Lasă un răspuns