fbpx

Braconieri prinși cu un mistreț și o vulpe în portbagaj la Vard

0 3.050

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculose au găsit, în mașina unui sibian, două leșuri de animale. În autovehicul au fost depistați doi bărbați, care aveau asupra lor arme.

„La data de 15 ianuarie, în jurul orei 19.00, în urma unor acțiuni specifice desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj cinegetic pe fondul de vînătoare nr. 40 Agnita, specialiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au identificat în portbagajul unui autovehicul un exemplar de mistreț și  un exemplar de vulpe”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În fapt, autovehicul depistat staționat în localitatea Vard, a fost observat inițial de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu pe DJ 105D. În autovehicul au fost identificați doi bărbați, ambii din Agnita, în vârstă de 42 și respectiv, 67 de ani, iar în portbagaj, un exemplar de mistreț și un exemplar de vulpe, recoltați în baza autorizației de vânătoare colective tip A emisă la data de 15.01.2021, pe fondul de vânătoare nr.40 Agnita.

Asupra bărbatului de 42 de ani, polițiștii au identificat o armă de vânătoare cu muniție aferentă (4 cartușe), iar asupra celui de 67 de ani, a fost identificată armă de tir sportiv cu glonț, arma interzisă la vânătoare și pentru care acesta avea doar drept de deținere.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic prin accesul în fondurile cinegetice cu arme la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori cu alte arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. r din Legea 407/2006 modificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 1 din C.P., cu aplic.art.38 alin.1 din C.P”, ami spune Lazăr.

Arma de tir sportiv cu glonț a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.