fbpx

VIDEO FOTO Prima zi din etapa a doua de vaccinare la Sibiu – Optimism printre cei programați – ”Dacă nu ne vaccinăm, nu scăpăm”

0 3.668

⇓ Ascultă știrea ⇓

Luni, 18 ianuarie este prima zi din cea de a doua etapă de vaccinare la Sibiu. În această etapă vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Primăria Sibiu a amenajat patru centre de vaccinare în sala Redal Expo de pe strada Sebastian Bach din municipiul Sibiu, fiecare centru având 5 puncte de vaccinare.

Vezi cum arată centrul de vaccinare de la Redal Expo AICI

Vaccinare Sibiu 6

Încă de la primele ore ale dimineții, sibienii programați pentru vaccin au fost prezenți, așteptând să fie chemați, însă procesul de vaccinare s-a decalat cu aproximativ o oră, iar oamenii au așteptat afară în frig.

Vaccinare Sibiu 3

Vaccinare Sibiu 4

În jurul orei 09:00, oamenii au început să fie chemați pe rând, câte doi, pentru a primi prima doză de vaccin. La intrare, persoanele programate erau rugate să încalțe botoșei de unică folosință, puși la dispoziție gratuit, la intrarea în centru.

Vaccinare Sibiu 5

Înainte de a intra în cabina de vaccinare, persoanele completau un chestionar, sub îndrumarea personalului medical aflat acolo.

Vaccinare Sibiu 8

Vaccinare Sibiu 7

Vaccinare Sibiu 9

Vaccinare Sibiu 10

După administrarea vaccinului, persoanele care ies din cabină, trec în sala de așteptare, unde sunt rugate să aștepte 15 minute pentru a se asigura că nu au nicio reacție adversă.

Vaccinare Sibiu 11

Vaccinare Sibiu 12

După cele 15 minute, persoanele își primesc adeverința de vaccinare și pot pleca acasă.

De asemenea, centru este dotat cu două încăperi special amenajate pentru cazurile în care apar reacții adverse sau complicații. Paramedicii sunt prezenți și gata să intervină pentru acordarea primului ajutor medical, în caz de nevoie.

Vaccinare Sibiu 13

Vaccinare Sibiu 1

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.