fbpx

Conflict la Filarmonica Sibiu – Angajații au dat în judecată conducerea pentru sporurile tăiate

3 1.288

⇓ Ascultă știrea ⇓

Conflictul din interiorul Filarmonicii Sibiu pare a fi departe de a se stinge. După ce în luna august doi foști angajați au chemat instituția în instanță, reprezentată de managerul Cristian Lupeș, acum un nou proces se află pe rol. De această dată angajații, o parte dintre ei reprezentați de sindicat, o parte în nume propriu, au dat Filarmonica în judecată pentru că li s-au tăiat o parte din sporuri. Managerul însă spune că totul este absolut legal.

CITEȘTE AICI DESPRE CONFLICTUL MAI VECHI DINTRE FOȘTII ANGAJAȚI ȘI MANAGER 

Luna trecută, angajații Filarmonicii de Stat Sibiu au fost înștiințați că nu vor mai primi sporul pentru condiții grele de muncă. Aici se ”socotește” faptul că își folosesc corpul pentru munca depusă, faptul că lucrează în zgomot, uzură psihomotorie, stres. ”În data de 14 decembrie ni s-a adus la cunoștință că nu vom mai primi sporul acesta. Am cerut explicații, dar domnul manager, la fel de dictatorial cum conduce, a spus da, da, o să vă explic…și așa a rămas…nu ni s-a explicat nimic”, spune unul dintre angajați.

Un alt coleg muzician, angajat în cadrul Filarmonicii, este de aceeași părere și spune că, dacă decizia a fost luată în contextul pandemiei, ar înțelege toată lumea, doar că acest lucru ar trebui comunicat. ”Am decis cu toții să chemăm în judecată instituția, evident prin domnul manager, pentru că a luat decizia de a umbla la sporuri fără o consultare prealabilă, cu sindicatul, cu angajați, cu nimeni. Înțelegem cu toții că este o situație dificilă, dar aceste lucruri se discută înainte, nu se iau deciziile unilateral”, spune angajatul.

Angajații Filarmonicii, ca o voce unitară, încă reclamă modul dictatorial de management al lui Cristian Lupeș. ”La fel cum a luat această decizie de tăiere a sporurilor fără a discuta cu nimeni, la fel conduce instituția. Este un modus operandi dictatorial, nu ține cont de nimic, totul se învârte în jurul propriei persoane. Avem colegi care au plecat pentru că nu au mai putut lucra în acest mediu. Erau aproape de pensie, așa că au preferat să plece decât să mai lucreze într-o astfel de atmosferă”, spune un alt angajat.

”Luăm decizii conform legii”

Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii, spune că nu s-au tăiat sporurile, ci se acordă conform legii. ”Sporurile se acordă pentru zilele lucrate la sediul instituției. În perioada pandemiei s-a lucrat de acasă, deci pentru acele zile nu se pot acorda sporuri. Acum, că s-au reluat concertele, dar cu respectarea distanțării, muzicienii nu pot cânta toți deodată pe scenă. Așa că fac cu rândul- o săptămână unii, o săptămână alții. Din nou, sporurile se acordă pentru zilele muncite la sediu, nu se pot acorda pentru munca la domiciliu. Eu nu am tăiat niciun spor, doar le acord conform legii”, este explicația managerului.

Dacă până la urmă disensiunile dintre angajați și management nu se vor stinge în cadrul instituției, procesul deja intentat și aflat pe rolul judecătoriei, va merge mai departe.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Corina scrie

  Cât costă un articol din-asta, Ora de Sibiu? M-a suparat si pe mine un vecin si as vrea sa ii distrug viata si cariera…

 2. Vasile scrie

  Toate articolele din presă în favoarea lui si a instituției sunt cumpărate!!! Spune-le oamenilor cum plătești 3000 de lei pentru un articol în Zile si Nopți, ca să te laude!!!!

  1. Adr scrie

   Din banii instituției, bineînțeles!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.