centru vaccinare avrig 1
Foto Facebook Primaria Orasului Avrig

Locurile la vaccinare au fost epuizate în doar trei zile de la debutul etapei a doua. În prezent, nu se mai fac programări la niciunul dintre cele patru centre de vaccinare din județul Sibiu. Situația este asemănătoare și în județele învecinate. Mulți sibieni și-au îndreptat atenția și către acestea, din dorința de a li se administra serul cât mai repede.

Sibienii au luat cu asalt platforma de vaccinare și s-au grăbit să prindă loc. Cel mai solicitat centru de vaccinare a fost cel din municipiul Sibiu, amenajat în cadrul Redal Expo, acolo unde încă de luni dimineață nu mai era niciun loc. Aceeași situația a fost și la Mediaș. Spre seară, nici la Avrig și Agnita nu s-au mai putut face programări.

centre vaccin judete invecinate programare 1

Mulți dintre sibienii care și-au dorit să se vaccineze s-au îndreptat către centrele din județele învecinate, doar că și acolo situația este asemănătoare.

În județele Hunedoara, Brașov și Mureș, nu mai este niciun loc disponibil, potrivit datelor publicate pe platforma națională pentru programări.

centre vaccin judete invecinate programare 9

centre vaccin judete invecinate programare 8 centre vaccin judete invecinate programare 2

În jurul orei 16:30, în județul Alba, mai erau 168 locuri disponibile la vaccinare.  centre vaccin judete invecinate programare 7

Și în județul Vâlcea, în jurul aceleași ore, mai erau doar 16 locuri libere la un singur centru de vaccinare.

centre vaccin judete invecinate programare 6

În schimb, în județele Covasna și Harghita mai sunt foarte multe locuri disponibile. Oamenii nu s-au înghesuit să își facă programări pentru vaccinare.

centre vaccin judete invecinate programare 5centre vaccin judete invecinate programare 4

Când se reiau programările la Sibiu

În județul Sibiu, au fost ocupate toate locurile la vaccinare pentru următoarele 20 de zile. Următoarea tranșă de vaccin împotriva COVID-19 va fi livrată în Sibiu joi. Asta înseamnă că, în următoarele două, trei zile, sibienii se vor putea programa din nou. MAI MULTE DETALII AICI

În ceea ce privește dozele de vaccin din Sibiu, acestea se livrează de două ori pe săptămână. Într-o zi, în județ, sunt disponibile 420 doze de ser imunizant, câte 60 de doze de vaccin pe zi pentru fiecare centru.

„Pentru faza a II-a de vaccinare sunt prevăzute 60 de doze pe zi de vaccin pentru fiecare punct de vaccinare din județ, ceea ce înseamnă 420 doze de ser imunizant disponibil zilnic. În paralel cu etapa a II-a de vaccinare, se desfășoară și prima etapă, cu stoc de vaccin suplimentar. La momentul de față, pentru cantitatea de vaccin existentă, au fost ocupate locurile la vaccinare pentru următoarele 20 de zile. Interesul mare al sibienilor pentru imunizare împotriva COVID-19 nu poate decât să ne bucure, întrucât tot mai multe persoane își înțeleg rolul în gestionarea pandemiei de coronavirus”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu