porci pesta porcina
FOTO arhivă

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat, vineri, în orașul Avrig.

“Vă informăm că în data de 22.01.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană, în orașul Avrig. Ca urmare a confirmării acestui focar, în această seară a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia nr 5/22.01.2021, conform căreia acesta s-a aprobat.

De asemenea s-a stabilit o zonă de supraveghere  ce cuprinde localitățile: MÂRȘA, PORUMBACU DE JOS, PORUMBACU DE SUS, BRADU, GLÂMBOACA, NUCET, SĂRATA, CORNĂȚEL, RACOVIȚA, COLUN, SCOREIU.

Animalele ucise, în cazul măsurilor de lichidare a focarului de boală, vor fi evaluate și va fi întocmit dosarul de despăgubire.

Comisia de evaluare constituita conform ordinului Prefectului este alcătuita din reprezentantul DSVSA Sibiu, reprezentantul Oficiului Județean de Zootehnie Sibiu, reprezentantul Unității Locale de Decizie din cadrul CLCB desemnat de Prefect, reprezentantul Unității Locale de Sprijin, respective primarul localității sau reprezentantul desemnat de acesta.

De asemenea comisia va stabili și terenul unde se va face neutralizarea și îngroparea cadavrelor.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu