pompieri sibiu

Gheorghiu Raul și Chișbac Mihail sunt eroii zilei. Deși se aflau în timpul liber, cei doi pompieri militari nu au stat pe gânduri și au reușit să salveze un om care a fost lovit de o mașină pe o stradă din Sibiu.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost lovit, joi seară, de o mașină, în Piața Unirii din Sibiu, după sensul giratoriu de la Ramada. Omul traversa strada printr-un loc nepermis, astfel că a fost izbit din plin de un autoturism.

Raul și Mihail, doi pompieri sibieni, se întorceau de la schi, fiind ziua lor liberă. Se aflau în trafic atunci când accidentul a avut loc. De îndată ce au văzut ce se petrece, au sărit în ajutorul persoanei rănite. pompieri sibiu 1

CITEȘTE ȘI:  Accident rutier în Piața Unirii – Un pieton este rănit

„Printre autoturismele care așteptau blocate în trafic se aflau doi dintre colegii noștri, sg. maj. Gheorghiu Raul și sg. maj. Chișbac Mihail, pompieri militari ai Detașamentului Sibiu, aflați în timpul liber, după o zi relaxantă la schi. Instinctul i-a determinat pe loc să pătrundă în zona de aglomerație pentru a identifica ceea ce tocmai se întâmplase. Este acel sentiment de curaj și determinare pe care-l poartă orice salvator. La locul evenimentului se scurgeau primele secunde… <<este un om căzut pe jos>>, rosti în grabă Raul (sg. maj. Gheorghiu), dar vorbele nu își aveau rostul… conta doar timpul care se scurgea”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook ISU Sibiu. pompieri sibiu 2

Astfel că, în cea mai mare grabă a evaluat cu atenție bărbatul căzut și l-a așezat într-o poziție de siguranță până la sosirea colegilor pe care i-a sprijinit prin transmiterea promptă a informațiilor în dispeceratul ISU Sibiu.

Din fericire, bărbatul accidentat a fost transportat la spital conștient și în stare stabilă.

„Mulțumim colegilor noștri care prin implicare și spiritul lor civic au demonstrat că viața este întotdeauna și în orice circumstanță o prioritate. Mereu alături de semeni, întotdeauna salvatori!”, se mai arată în postare.

Comentariul meu

Lasă un răspuns