Niciun centru de vaccinare nou la Sibiu, deocamdată – DSP explică de ce

1.803

În județul Sibiu sunt deschise 4 centre de vaccinare: la Avrig, Agnita, Mediaș și Sibiu. Altele sunt deja pregătite pentru deschidere, au fost amenajate, cum este cel de la Șelimbăr, din incinta centrului comercial. Doar că aceste centre nu pot fi deschise pentru că deocamdată nu există suficiente doze de vaccin.

Centrul de vaccinare de la Șelimbăr, din incinta mall-ului, este pregătit pentru deschidere. ”Centrul a fost dotat cu tot ce este necesar, dar nu știm când îl vom deschide. Aceasta este decizia DSP-ului, când ne spun ei, noi suntem pregătiți”, spune Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

Colonelul Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu, spune că în momentul în care numărul dozelor de vaccin alocate județului Sibiu va fi mai mare, atunci se vor putea deschide și alte centre. ”În funcție de numărul de doze pe care le primim vom deschide și alte centre. Avem medici, chiar și cu alte centre posibil nou deschise facem față din acest punct de vedere”, spune directorul DSP.

În ceea ce privește împărțirea dozelor pe fiecare centru deja deschis, directorul DSP spune că se va regândi. Asta, pentru că în municipiu cererea este foarte mare, locurile se epuizează în câteva ore, iar la Avrig sau Agnita rămân locuri libere, iar majoritatea celor care se programează aici vin tot din municipiu. ”Dacă vedem că rămân doze sau cererea nu este foarte mare într-un anumit centru putem regândi distribuirea, da. Doar că după ce trec cele 21 de zile pentru rapel, pentru că oamenii sunt deja programași pentru asta și nu avem cum redistribui”, explică Daniel Chelcea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.