Studenții de la Inginerie au depus o plângere împotriva lui Eugen Bîrsan – ” Nu ne vom opri aici”

4.046

Cazul profesorului sibian Eugen Bîrsan a devenit celebru în toată țara. Se pare că problema nu este nouă. Zeci de studenți și foști studenți s-au adresat ca să ne relateze experiențele lor din timpul cursurilor.

Profesorul sibian a devenit ”celebru” după ce a fost înregistrat  în timp ce preda un curs de fizică la Facultatea de Inginerie, în care a jignit o studentă pentru că aceasta a folosit formula de adresare ”domn’ profesor” în loc de ”domnule profesor”. ”Nu ți se pare că ești penibilă?” a fost reacția profesorului la adresarea studentei. Acesta i-a mai spus că ”dacă nu te duce capul, mai bine taci”, comparând postura de profesor cu cea de primar de la țară.

Vezi și ”Domn’ profesor” narcisist de la Inginerie jignește o studentă – ”Nu ți se pare că ești penibilă?”

Ulterior, profesorul a spus că de fapt el nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă, pentru a ști pe viitor care este formula corectă. De asemenea, acesta a recunoscut că o formă de exprimare mai delicată ar fi fost mai potrivită.

Citește și Reacția profesorului de la Inginerie care a jignit studenta – ”A fost o intenție constructivă, nu am vrut să jignesc”

La scurt timp după mediatizarea acestei situații, zeci de studenți au confirmat faptul că profesorul sibian are acest comportament mai tot timpul. Mulți studenți au relatat experiențe care i-au marcat și după care au rămas cu sechele.

Vezi și Mărturia unui alt student al lui „Domn’ Profesor” – ”Am avut parte de calvarul vieții mele” AUDIO

Studenții iau atitudine

Studenții spun că se confruntă demult cu această problemă. Eugen Bîrsan are acest comportament de ani de zile. După mai multe încercări și demersuri neoficiale, reprezentanții organizației SOLIDUS din care fac parte studenții facultății de inginerie, au decis să ia atitudine și să acționeze pentru a remedia situația.

Acum aproximativ o lună am depus o sesizare către Decanul Facultății de Inginerie și al Facultății de Științe cu privire la acest fapt. Am avut ajutorul și sprijinul studenților de la inginerie. Rezultatul obținut a fost că anul acesta examenele se vor susține în prezența unei comisii. Practic, profesorul doar pregătește subiectele și ni le comunică, iar mai departe se va ocupa comisia. Ceea ce am obținut este destul de semnificativ pentru noi, însă nu ne vom opri aici, vrem să ne menținem verticalitatea și să acționăm în continuare.”, spune președintele organizației SOLIDUS, Andi Boncea.

Te poate interesa și VIDEO „Domn’ profesor” de la Inginerie lovește din nou – A mai jignit un student

Reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu spun că se va întruni comisia de etică, în care se vor analiza înregistrările apărute în spațiul public și în care profesorul se aude jignind studenții, prin folosirea apelativelor ”penibili”, ”nesimțiți”, ”șobolani” sau ”needucați”. Detalii AICI

Vezi și VIDEO Noi înregistrări cu ”Domn’ profesor” de la Inginerie cum jignește studenții – Îi face „penibili, nesimțiți, șobolani”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (6)