politia control amenzi 4
foto: arhivă

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 96 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.409 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 11 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 de lei, din care:

–                           54 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           7  sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea distanțării fizice;

–                           12 sancțiuni în valoare de 17.000 de lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și

–                           6 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Referitor la cele 12 sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, acestea au fost depistate de către polițiști într-un imobil din Slimnic, particpând la un eveniment (petrecere) privată.

Polițiștii locali sibieni au verificat 399 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și o sancțiune în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinării.

În cursul zilei de 23 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarrmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 6 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns