piata mare centru sibiu gol zapada carantina 26

Rata de infectare este în continuă scădere la Sibiu. Luni, 25 ianuarie, incidența la nivelul municipiului este de 1,55 de cazuri la mia de locuitori. Dacă lucrurile se vor desfășura în același ritm descendent, în următoarele zile, rata va scădea sub pragul de 1,5 la mie. Acest lucru implică și ridicarea mai multor restricții.

Din data de 15 ianuarie, la nivelul municipiului Sibiu s-au introdus noi restricții. Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. În cazul în care la expirarea restricțiilor, rata de incidență va fi mai mică de 1,5 la mie, se vor ridica o parte din restricții, rămânând valabile cele impuse la nivel național de starea de alertă.

Una dintre cele mia importante modificări este faptul că restaurantele, cinematografele, sălile de teatru și spectacole vor putea funcționa la capacitate de 50 la sută.

Câteva dintre restricțiile care vor rămâne valabile:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Lista completă a restricțiilor:

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”377759″ /]

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns