fbpx

Probleme cu colectarea deșeurilor în Mărginimea Sibiului – Gunoi neridicat de o lună de zile

0 992

⇓ Ascultă știrea ⇓

Locuitorii din satele aparținătoare orașului Săliște se plâng de faptul că deșeurile menajere nu au mai fost ridicate din data de 29 decembrie. Oamenii au mai aruncat gunoiul biodegradabil prin grădini, dar sacii încep să se adune pe lângă tomberoane. Primarul Horațiu Răcuciu spune că întârzierile sunt mici și sunt cauzate de defecțiunea mașinilor de gunoi.

Oamenii care locuiesc în satele aparținătoare orașului Săliște (Galeş, Vale, Sibiel, Fântanele, Săcel, Mag, Amnaş, Aciliu) se plâng de faptul că de aproape o lună, mașinile de gunoi nu au mai trecut pe ulițele lor pentru a ridica deșeurile. ”Ultima dată au ridicat gunoiul în 29 decembrie. Se face o lună imediat și gunoiul se tot adună, nu a mai venit nimeni să îl ia. Asta la noi, în Săcel, dar în Sibiel și restul satelor e aceeași problemă. Noi mai aruncăm gunoiul în grădină, care se poate, dar în rest…deja se adună…..nu e normal. În plus, nu ne răspunde nimeni la telefon să ne spună care e situația și când se remediază”, spune un locuitor din Săcel.

gunoi tomberon

Horațiu Răcuciu, primarul orașului Săliște, spune că știe despre problemă, dar că întârzierile sunt mici. ”Știu că sunt ceva probleme, dar este vorba despre mici întârzieri. Sunt din cauza faptului că s-au stricat mașinile de gunoi. Suntem la final de contract, de la 1 martie va intra Soma, prin Adi Eco, așa că acum ne-am concentrat pe repararea mașinilor atât cât se poate, fără să mai facem alte investiții și am recurs la închirierea de mașini. Până la 1 martie vom aduna tot noi gunoiul, după care intră Soma. Ei se află acum în perioada de organizare. Dar, săptămâna aceasta vom rezolva problema”, spune primarul.

De ridicarea gunoiului în Săliște și satele aparținătoare se ocupă Eco Mărginimea, o societate ale cărui acționari principali sunt Primăriile Săliște, Apoldu de Jos și Ludoș.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.