consiliul judetean

Sibianul Zeno Popovici, membru USR și fost candidat la alegerile locale, a semnalat pe pagina sa de Facebook faptul că angajații Consiliului Județean s-au programat pentru vaccinarea anti covid, chiar dacă nu sunt eligibili pentru a doua etapă. În urma acestei acuzații, președintele Daniela Cîmpean a făcut o precizare tot pe pagina sa de Facebook, iar acum, reprezentanții Consiliului Județean au venit cu precizări. Aceștia au transmis că mai mulți angajați au fost programași din greșeală.

”Niciun angajat al Consiliului Județean Sibiu, care este eligibil în etapa a II-a de vaccinare, nu a fost vaccinat și nu există programări valide în acest sens.
Ca în majoritatea instituțiilor publice, și la nivelul Consiliului Județean Sibiu a fost desemnată o persoană care să centralizeze datele angajaților care doresc să se vaccineze.
Din totalul de 119 angajați ai CJ Sibiu aflați în plată, s-au înscris 69 de persoane, iar persoana responsabilă din cadrul instituției a solicitat sprijinul Biroului IT al Spitalului Județean Sibiu pentru înscrierea în platforma națională a acestora. Dintr-o regretabilă eroare, o parte dintre persoanele aflate pe lista transmisă de CJ Sibiu au fost introduse alături de celelalte persoane eligibile să se vaccineze în cadrul centrului de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului.

“Imediat ce am fost sesizată cu privire la această eroare, am dispus măsura anulării programărilor. Sunt total împotriva unor astfel de practici. Îmi îndemn de fiecare dată echipa ca, orice acțiune pe care o desfășoară, să fie în conformitate cu legislația în vigoare și nu există nicio susținere din partea mea pentru eludarea etapelor pe care trebuie să le urmeze fiecare cetățean pentru vaccinare sau pentru alte acțiuni similare. Vă încurajez ca oricând sesizați astfel de situații să mi le semnalați” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În prezent, angajații CJ Sibiu sunt introduși în platforma națională de vaccinare de către reprezentantul desemnat de conducerea instituției, fiecare angajat urmând să își facă individual programarea.
Consiliul Județean Sibiu își desfășoară întreaga activitate respectând principiul transparenței și al corectitudinii, răspunzând cu promptitudine oricărei sesizări privind posibile nereguli.” este declarația celor de la Consiliul Județean.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. am 66 ani diabet zaharat tip 2 si nu ma pot programa la vaccin va rog ajutatima si pe mine si pe sotie sau datimi un nr telefon pentru programarevaccin

  2. Da, da, din “greseala”. Asta ar fi fost cel mai bun moment pentru Cimpean sa dispara la groapa de gunoi a istoriei!
    PS: sunt curios ce “greseli” sunt prin primarie, daca CJ isi permite asta…