fbpx

Bebelușă operată cu succes la Sibiu – A avut o gaură în inimă

0 2.610

⇓ Ascultă știrea ⇓

O fetiță în vârstă de numai opt luni a fost operată cu succes la Sibiu. Micuța Roxana a fost diagnosticată cu defect septal ventricular, formă severă, şi cu stenoză de arteră pulmonară încă de când era în burtica mamei sale. Medicii au reușit să o salveze, astfel că bebelușul va avea o viață normală.

„Săptămâna trecută a însemnat o nouă victorie pentru proiectul nostru „Inimi sănătoase pentru Copii”. Vineri a fost ziua când s-a externat Roxana, o mogâldeaţă de 8 luni din judeţul Sibiu. Când era încă în burtica mamei, Roxana a fost diagnosticată cu defect septal ventricular, formă severă, şi cu stenoză de arteră pulmonară”, se arată pe pagina de Facebook Fundația Polisano.

Malformația nu s-a corectat de la sine, în ciuda speranțelor medicilor și a părinților Roxanei. Din păcate, aceasta a evoluat rapid, iar gaura din inima fetiței ajunsese de la 2.5 mm la naştere la 12 mm la 6 luni. Roxana nu mai luase niciun gram în greutate de 4 luni, stagnând la sub 6 kilograme la vârsta de 8 luni. Părinţii au încercat să o înscrie pe listele de aşteptare pentru operaţie atât la spitalele din România, cât şi la o clinică din Germania. În contextul dificil al pandemiei Covid19, Roxana nu putea fi operată în timp util.

„Salvarea a venit de la echipa medicală din Sibiu (condusă de dr. Anca Mandache, cu ajutorul dr. Lazar Ovidiu din Bucureşti), care au operat-o cu succes pe Roxana la mijlocul lunii ianuarie. După 10 zile de spitalizare, Roxana şi mama ei au părăsit spitalul cu zâmbetul pe buze şi şi pregătesc în sfârşit pentru o viaţă normală”, se mai arată în postare.

Fetița a fost salvată și operată cu succes, astfel că va avea o viață normală.

Sursa: Fundația Polisano / Facebook

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.