Prognoza meteo pentru următoarea lună – Vreme mai caldă și precipitații

360

Finalul lunii ianuarie și mare parte din februarie vin cu temperaturi mai ridicate decât media acestei perioade, potrivit estimărilor meteorologilor. Și nivelul precipitațiilor va fi mai ridicat de obicei în următoarele două săptămâni.

În săptămâna 25 ianuarie-1 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată, local, în nord-est, centru și în extremitatea de sud a țării, scrie Digi 24.

Va ploua mai mult decât de obicei în regiunile sud-estice și în cele intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice și în zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru această perioadă.

În săptămâna 1-8 februarie, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare în regiunile sudice.

Și pentru săptămâna 8-15 februarie, meteorologii se așteată la temperaturi medii mai ridicate decât cele

normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud și sud-est.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în jumătatea vestică a țării.

Pentru ultima săptămână inclusă în prognoză, 15-22 februarie, meteorologii estimează că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.