Societatea de geografie din Sibiu protestează împotriva reducerii orelor de geografie

329

Membrii filialei din Sibiu a Societății de Geografie din România sunt nemulțumiți de intenția autorităților de a reduce numărul orelor de geografie din programa școlară a claselor de liceu. Ei au trimis un memoriu Ministerului Educației și propun o altă structură a programei.

Reprezentanții Societății de Geografie din România, filiala Sibiu, au analizat modificările anunțate de Ministerul Educației și au constatat că numărul orelor de geografie va fi redus sau chiar eliminat la anumite specializări, scrie Mediafax. Disciplina o să dispară la mai multe specializări chiar dacă numeroși elevi optează pentru geografie la Bacalaureat.

„După 4 ani de la aprobarea planurilor cadru pentru clasele V – VIII a venit vremea modificării celor pentru învățământul liceal. Și, surpriză sau nu, geografia este, din nou, pe lista disciplinelor cu număr de ore diminuat sau eliminată de la unele specializări (arte plastice, coregrafie, arta actorului sau muzică – pentru clasele a X-a și a XI-a), în situația în care este una dintre disciplinele ce pot fi ofertate de către elevi la examenul de Bacalaureat”, scrie în documentul semnat de Societatea de Geografie din România, filiala Sibiu.

Geografii din Sibiu propun cinci modificări ale planurilor propuse de minister care presupun mai multe ore de geografie în învățământul liceal.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi