fbpx

Daniela Cîmpean despre scandalul programărilor pentru vaccinare – ”Nimeni nu va fi sancționat”

0 1.853

⇓ Ascultă știrea ⇓

Scandalul în jurul programărilor peste rând a 69 de angajați ai Consiliului Județean Sibiu încă mocnește. Într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții Consiliului Județean se specifica acum câteva zile că totul s-a produs dintr-o ”regretabilă eroare”. Dar, cum se poate ca 69 de CNP-uri, adrese de mail, numere de telefon, nume și prenume, să fie introduse manual într-un sistem…din greșeală? Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a explicat pentru Ora de Sibiu ce s-a întâmplat.

AFLĂ DE AICI DE UNDE A PORNIT SCANDALUL 

”La nivelul Consiliului Județean, cum am mai declarat, s-au întocmit liste cu angajații care doresc să se vaccineze, la fel cum s-au întocmit și în alte instituții publice din județul Sibiu. De lista respectivă s-a ocupat unul dintre colegii din cadrul Consiliului care a solicitat sprijinului coleg din cadrul departamentului IT al Spitalului să ajute cu introducerea datelor. Acolo a ajuns lista completă, cu toți cei care și-au dorit vaccinarea și care se încadrau în etapa a doua. Angajatul de la Spital a primit lista, așa că i-a programat pe toți, inclusiv pe mine. Eu am fost prima care am primit mailul de confirmare pentru programare, iar atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Am sunat, am mers pe fir, am aflat ce s-a întâmplat și am dispus anularea tuturor programărilor. Datele angajaților au rămas în sistem, dar programările au fost anulate. Absolut nimeni nu a fost vaccinat. Le-am transmis să se programeze individual”, explică Daniela Cîmpean.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA REPREZENTANȚILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN 

”Angajații CJ nu sunt niște paria”

Tocmai pentru că a fost o greșeală și o lipsă de comunicare în tot procesul, Daniela Cîmpean spune că nu va fi nimeni sancționat. ”A fost vorba pur și simplu de o eroare umană. Așa s-a întâmplat ca 69 de oameni să fie trecuți în platformă din greșeală… Și tocmai pentru că nu a fost nimic premeditat sau făcut cu rea voință, nu voi aplica niciun fel de sancțiune. Singura măsură luată a fost să cer anularea programărilor. Tot acest scandal s-a iscat efectiv în urma unei greșeli. Angajații CJ Sibiu nu sunt niște infractori, nimeni nu a dat ordin de la Împărăție să fie vaccinați, mai ales în detrimentul altor sibieni care au acest drept în această etapă a campaniei. Exclus așa ceva”, a ținut să lămurească Daniela Cîmpean.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.