Doi sibieni veniți din străinătate amendați pentru că nu au respectat carantina

612

Un sibian în vârstă de 30 de ani și o tânără de 20 de ani, din Cisnădie, au revenit din străinătate și nu au respectat măsura carantinării. Au primit amenzi în valoare de 3.500 lei.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 112 forțe ale poliției și poliției locale.

”Astfel, au fost verificate 1.474 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 243 de mijloace de transport, din care 84 de mijloace de transport în comun.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, din care:

  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din mun. Sibiu, revenit din străinătate cu locația carantinării declarată în Miercurea Sibiului și de o tânără în vârstă de 20 de ani, din Cisnădie, în aceeași situație, revenită din străinătate.
  • 74 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 184 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 sancțiune în valoare de 6.000 de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități într-un spațiu pentru care au fost instituite restricții / interdicții, respectiv 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 26 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate două avertismente scrise  pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 27 ianuarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 8 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Dâmbovița asemenea,  în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU, s a efectuat un control în trafic pe DN1, în cadrul acțiunilor de combatere a Pestei porcine africane în județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi