Ministrul Educației – Tematica examenelor naționale se va modifica

472

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naționale s-ar putea desfășura în sistem tradițional, însă metodologia de examen va fi modificată în funcție de cele întâmplate în timpul epidemiei, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se dorește ca examenele naționale să fie organizate cu prezența fizică a celor implicați și că tematica de examen va fi adaptată realității.

„Evaluarea și Bacalaureatul sunt examene naționale. Cea mai mare parte a elevilor, a profesorilor, doresc să fie organizate la datele deja cunoscute și e normal. Vor să fie organizate cu prezență fizică și e normal pentru relevanța acestor examene. În aceste situații, dacă nu ai adaptat tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a faptului că lucrurile au fost foarte diferite de ceea ce știm. Este absolut obligatoriu să adaptăm și tematica de examen. Această adaptare trebuie făcută într-o manieră cât mai inteligentă, trebuie eliminate din tematica de examen lucrurile mai puțin importante. Deci este o pierdere planificată, o pierdere asumată, dar este o decizie corectă, o recunoaștere, o adaptare a realități”, a declarat ministrul Cîmpeanu la Digi 24.

Modificările trebuie anunțate din timp și de urgență, a mai spus ministrul. El a precizat că decizia va fi anunțată după începerea semestrului al doilea.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.