cainele politist bond

Patru tineri din județul Sibiu au intrat, în timpul nopții, în gospodăria unui sibian, și i-au furat porcul. Hoții au fost prinși la scurt timp de Bond, un câine polițist.

Porcul a fost furat în noaptea de marți spre miercuri dintr-o curte din localitatea Netuș. A doua zi, proprietarul nu l-a mai găsit în gospodărie, astfel că a anunțat poliția.

„La data de 27 ianuarie, în jurul orei 11,00, un bărbat din localitatea Netuș a sesizat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita cu privire la faptul că, în noaptea de 26/27 ianuarie, persoane necunoscute au sustras dintr-o anexă a gospodăriei un porc de aproximativ 60 de kg. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției rurale însoțiți de un polițist din cadrul Serviciului Criminalistic și o echipă din cadrul Echipei Operative Canine a I.P.J. Sibiu”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu ajutorul conducerii în teren de către câinele de urmă, Bond, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea presupușilor autori ai faptei. Este vorba despre patru tineri, în vârsta de 14, 15, 18, respectiv 20 de ani, din aceeași localitate. La domiciliul unuia dintre cei identificați, s-a găsit și recuperat cantitatea de 27 de kg de carne de porc.

„În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar față de doi dintre presupușii autori, cel în vârstă de 18 și cel în vârstă de 20 de ani, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive”, mai spune Welter.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor în cauză.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu