vaccinare batrani varstnici
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că se modifică strategia de vaccinare a românilor. După două amânări, în februarie se pot programa doar doar vârstnicii, cei cu boli cronice, persoanele cu dizabilități și cele cu imunitatea scăzută, precum și cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia, scrie digi24.ro

„Am propus premierului şi avem acceptul dânsului ca în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Repet, pe perioada lunii februarie toate locurile care vor fi scoase vor fi oferite în platforma de programare, vor merge către aceştia, nu către alte persoane”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie programările noi se vor face doar la categoriile menţionate.

El a explicat că este nevoie de schimbarea strategiei de vaccinare pentru a avea mai puțini oameni internați în spitale. Majoritatea covârșitoare dintre cei care dezvoltă forme grave de COVID provin din rândul celor vârstnici și bolnavi și de aceea trebuie să fie prioritari la vaccinare. Statisticile arată că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Schimbarea strategiei de vaccinare este una dintre cele patru măsuri „urgente”, pe care Vlad Voiculescu le-a anunțat sâmbătă în urma incendiului de la „Matei Balș”, soldat cu șase morți.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu