controale politie

Autoritățile au continuat verificările pentru a vedea dacă sibienii respectă măsurile anti covid. În continuare au constatat că o parte dintre ei nu poartă mască sau nu respectă carantina. Așa că s-a lăsat cu amenzi.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 108 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.184 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 312 mijloace de transport, din care 23 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, din care:
– 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unei tinere în vârstă de 24 de ani, din Porumbacu de Sus, revenită din străinătate;
– 1 sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, aplicată unui operator economic din municipiul Sibiu, pentru nerespectarea programului de funcționare în intervalul prevăzut de normele legale;
– 50 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
– 7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 235 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.