fbpx

Redeschiderea școlilor – Testarea elevilor încă o necunoscută

0 2.082

⇓ Ascultă știrea ⇓

Decizi finală legată de redeschiderea școlilor pe 8 februarie va fi luată săptămâna viitoare. Dar, încă nu se știe exact cum se va face testarea elevilor, iar vaccinarea profesorilor este și ea o nebuloasă.

Iulia Trifu este profesor de matematică la Liceul Spiru Haret din Timişoara şi atrage atenţia că în unităţile şcolare din zonele rurale medicul şcolar lipseşte. Cât despre asistenţii medicali, profesoara afirmă: „Asistentul medical, fiind unul singur, e foarte greu să gestioneze problema când vorbim de 300-400 de copii minim care intră dimineaţa pe poarta şcolii. E foarte greu să testezi elevii în momentul în care se întorc la şcoală. Este irelevant să îi iei şi să-i testezi, pentru că ei, până au ajuns în faza de testare, au interacţionat la intrarea în şcoală cu ceilalţi copii”.

Directorii de şcoli nu ştiu în momentul de faţă cum vor face cu testele pentru că nu li s-a comunicat încă cine trebuie să le cumpere.

În această situaţie este şi Daniela Voinea, directorul Şcolii „Sfinţii Voievozi” din Capitală.

„Aştept informaţii oficiale. Că aşa, dacă stăm să ne luăm după ce vorbim între noi sau după ce auzim nu ştiu pe unde, nu o să facem nimic. Undeva în 2 februarie o să primim ordinul să vedem cum vom funcţiona, probabil că acel ordin va fi comun ca cel din toamnă cu Ministerul Sănătăţii”, spune ea.

De exemplu, în Austria 5 milioane de teste antigen sunt furnizate şcolilor, iar testarea se ştie deja că se va face voluntar.

Sursa www.mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.