fbpx

Evadează în lumea jocurilor! Cum să transformi un banal spațiu din casă într-o adevărată cameră de gaming

0 349

⇓ Ascultă știrea ⇓

Fiecare persoană are un anumit loc din casă în care se relaxează, își încarcă bateriile, se simte bine. Pentru unii e bucătăria, acolo unde pot să gătească cele mai gustoase preparate, alții preferă sufrageria în mijlocul căreia se află televizorul sau chiar baia transformată într-un centru spa. În schimb, alte persoane preferă confortul și intimitatea dormitorului sau camera copiilor unde pot să petreacă timp cu cei mici evadând în minunata lume a copilăriei. Și pentru că tot vorbim de joc, activitate – pentru care vârsta nu are nicio relevanță – de ce să nu îndrăznim să ne gândim la o cameră de gaming?

Pentru un astfel de loc nu e nevoie să eliberezi o cameră din casă. Un garaj, un beci sau chiar chiar un pod se pot transforma cu ușurință într-o adevărată cameră de gaming. Ca la oricare joc, trebuie respectate anumite reguli, ținut cont de câteva sugestii, dar mai ales dat frâu liber imaginației și creativității.

jocuri

Sursă foto

Cameră de gaming în stil modern

Pentru amenajarea unei camere de jocuri cu accente moderne dimensiunea sau forma încăperii nu reprezintă un impediment. Acest stil presupune din start cât mai puține elemente decorative. În plus, o paletă de culori luminoasă sau neutră, va da iluzia unui spațiu mai amplu. Lumina artificială este la fel de importantă pentru un spațiu ca lumina naturală. O atmosferă dinamică și în același timp modernă poate fi creată cu multe lumini, LED-uri sau copuri de iluminat.

Pentru orice gamer calitatea imaginii e foarte importantă de aceea dispozitivele  folosite, fie că vorbim de monitor, TV sau proiector, trebuie să fie de cea mai bună calitate. În acest fel experiența trăită, de exemplu, în timpul unei partide de poker, va fi cu mult mai intensă și la înălțimea așteptărilor tale. Nu în ultimul rând, pentru că jocurile de poker nu țin doar de noroc, ci se bazează pe strategie, cadrul creat trebuie să fie unul propice astfel încât participantul, respectiv participanții, să se poată concentra mai bine.

Sistemul audio trebuie să fie special pentru camera de gaming, iar conexiunea la internet foarte bună. Dacă e să luăm în calcul și aspectul vizual, utilizarea de dispozitive wireless e recomandată.

Totodată, atunci când îți petreci timpul jucându-te pe calculator sau consolă, trebuie să te concentrezi, iar asta înseamnă că nu poți lăsa sunetele sau luminile exterioare să îți distragă atenție, de aceea o izolare fonică a încăperii e necesară.

Mobilierul este cel de care depinde gradul de relaxare fizică din timpul petrecut în fața monitorului. Un pasionat de jocuri video are nevoie de un scaun special de gaming, care să-i ofere confort și să îl ajute să se destindă. 

Cameră de gaming în stil retro

Dacă la camera de gaming în stil modern, dimensiunea și forma încăperii nu erau importante, atunci când vorbim de o cameră de jocuri în stil retro, lucrurile se schimbă. În cazul în care nu avem un spațiu liber în casă, putem să apelăm la un garaj, pod sau chiar la un beci. Transformarea unor astfel de spații aparent banale poate fi realizată cu ușurință.

În cazul în care beneficiezi de un loc generos din punct de vedere al spațiului atunci poți să amenajezi această încăperea ca pe cameră de jocuri în care să organizezi seri tematice, unde să îți inviți prietenii la o partidă de șah, tenis de masă, poker, pinball, darts sau jocuri video.

Pentru că ne referim la un stil retro, poți să recondiționezi anumite piese de mobilier vechi pe care nu le mai folosești și cărora poți să le redai farmecul de altădată, cum ar fi canapele, scaune sau mese. Un bar făcut din cărămidă, de exemplu, ar completa încăperea. În ceea ce privește culorile folosite, se pot folosi nuanțe de maro, galben sau culori îndrăznețe precum portocaliu, roșu, albastru sau verde.

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații și să creezi senzația unui loc primitor, o soluție ar fi să apelezi la corpuri de iluminat gen ghirlandă, instalații, la inscripționări sau mesaje cu LED-uri pe perete.    Piesa de rezistență trebuie să fie o masă de poker sau de tenis de masă, pentru a crea acea atomsfera de divertisment. Evident un televizor cu ecran foarte mare sau proiector și un sistem home cinema ar fi ideale. Sunetul trebuie asigurat din mai multe părți, alese cu grijă și camuflate pentru ca firele să nu deranjeze vizual. De asemenea, boxele trebuie aranjate corespunzător. La fel ca și în primul caz, utilizarea unor  dispozitive wireless e recomandată.

Pe lângă asta, trebuie să ai un organizator de cabluri pentru a scapa de fire și cabluri, de altfel foarte necesare în activitatea unui gamer. În acest fel, nu numai că va fi ordine în cameră, ci spațiul va fi mult mai plăcut din punct de vedere vizual.

jocuri consolaSursă foto

Indiferent de cât de mare sau mică e camera, de cât de scumpă sau ieftină e aparatura sau mobilierul, e important să ții cont de un singur aspect: trebuie să se potrivească cu personalitatea ta. Doar în acest fel camera de gaming va fi o oază de relaxare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.