Începe vaccinarea la Sibiu cu serul Moderna – Pfizer ținut doar pentru rapeluri

852

Miercuri, 3 februarie, vor ajunge la Sibiu primele doze de vaccin produs de Moderna. În data de 4 februarie vor fi vaccinați primii sibieni cu acest ser.

Serul Moderna va fi administrat persoanelor deja programate, conform noii scheme, celor de peste 65 de ani. Din data de 4 februarie la Sibiu se va vaccina doar cu Moderna. ”Ce se vaccinează de acum va fi doar cu Moderna. Serul Pfizer e destinat deocamdată rapelurilor, pentru cei care au primit deja prima doză și urmează să o facă și pe cea de-a doua. În funcție de cum va crește fluxul de aprovizionare vom vedea dacă sibienii vor primi Pfizer sau Moderna, însă să existe la un moment dat ambele vaccinuri să să se aleagă cu care se vaccinează o persoană ține de viitorul îndepărtat. Vom avea ori Pfizer, ori Moderna”, spune colonelul Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Acesta spune că, cel mai probabil programările pe platformă vor fi reluate în jurul datei de 15 februarie.

26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, anunță reprezentanții CNCAV.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuție Brașov – 4.810 doze, la Centrul Regional de Distribuție Cluj – 5.290 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Constanța – 4.360 doze; la Centrul Regional de Distribuție Craiova – 4.220 doze doze; la Centrul Regional de Distribuție Iași – 5.210 doze; la Centrul Regional de Distribuție Timișoara – 2.320 doze.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.