prefectura sibiu strada saguna
foto: arhivă

Negocierile de la nivel guvernamental pentru alegerea prefecturilor s-au finalizat luni seara. Sibiul a fost prima opțiune a PNL-ului, care a avut dreptul să aleagă primul. USR PLUS însă, în urma negocierilor, va desemna subprefectul de Sibiu.

După mai multe săptămâni în care negocierile pentru împărțirea prefecturilor nu au dat vreun rezultat, s-a ajuns la tragerea la sorți. Luni seara s-a întâmplat acest lucru. Pentru că au majoritatea, cei din PNL au ales primii. Surprinzător, nu și-au dorit Capitala, care a fost revendicată apoi de USR PLUS, și au ales să rămână cu prefectul de Sibiu.

”Sibiul a fost prima opțiune a PNL. Nu este o chestiune de bine sau de rău. A fost vorba despre exercitarea unei opțiuni, un lucru firesc, negociat. În urma acestor negocieri USR PLUS va numi subprefectul de Sibiu. Avem o listă cu nume, dar alegerea finală rămâne la nivelul organizației Sibiu”, a declarat pentru Ora de Sibiu vicepremierul Dan Barna.

Cum s-au împărțit prefecturile între partide

Conform informațiilor G4Media, pozițiile de prefecți au fost împărțite astfel:

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS: București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi

PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

 

 

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns