fbpx

Sibiul e în scenariul galben – Nu toți elevii se întorc la școală pe 8 februarie

0 12.590

⇓ Ascultă știrea ⇓

Klaus Iohannis a anunțat, marți, că majoritatea elevilor din România se întorc, începând cu data de 8 februarie, fizic la școală. Redeschiderea unităților de învățământ este însă condiționată de rata de infectare din fiecare localitate în parte. Deocamdată, municipiul Sibiu se află în scenariul galben, ceea ce înseamnă că nu toți copiii se reîntorc în bănci.

Rata de incidență cumulată în municipiul Sibiu este 1,44 cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, potrivit statisticii Prefecturii Sibiu. Fiindcă rata nu este foarte scăzută, școlile din Sibiu se vor redeschide, însă nu toți elevii se reîntorc în bănci începând cu data de 8 februarie.

Școlile funcționează în baza a trei scenarii

Președintele Iohannis a anunțat că școlile se redeschid în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, rată care stabilește scenariile de funcționare. Dacă sunt puține cazuri de COVID-19, iar rata de infectare este mai mică de 1/1.000 locuitori, toți elevii merg fizic la școală. Dacă numărul cazurilor e mai ridicat, iar rata este între 1 și 3/1.000 locuitori, atunci revin în bănci doar copiii de grădiniță, cei din clasele I-IV și cei din anii terminali. Iar dacă numărul cazurilor crește și rata de infectare este mai mare de trei, doar copiii de grădiniță merg fizic în unitățile de învățământ.

Nu toți elevii din Sibiu revin fizic la școală

Sibiul se încadrează, în acest moment, în scenariul galben. Asta înseamnă că unii elevi continuă învățământul online, iar alții se întorc în clase.

„La ora actuală, conform datelor transmise de Prefectura Sibiu, incidența cumulată cu data limită 1 februarie este 1,44/1.000 locuitori. Asta înseamnă că școlile din Sibiu se încadrează în scenariul galben. Deci merg fizic la școală copiii de grădiniță, elevii din clasele primare, cei din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și cei din anul trei profesională și clasa a XIII-a seral. În orice caz, așteptîm ordinul comun dintre cele două ministere pentru a vedea exact cum începem”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.