fbpx

Șmecherii ’’made in Sibiu’’ – Nunți și petreceri sub nasul polițiștilor – Cu scenarii mai ceva ca în filme

6.009

Amenzile și avertismentele date de autorități pentru cei care nu respectă legea în stare de alertă nu mai sperie pe nimeni la Sibiu. Mai mult polițiștii au ajuns să fie luați la mișto de organizatorii de nunți și petreceri ilegale. ’’Spălați putina’’ a fost mesajul prin care petrecăreții au fost informați că vine poliția și cu toții au plecat din locații preț de 40-50 de minute. Apoi s-au întors..

Episodul 1 – Înmormântare cu alai și sicriu plimbat prin centrul Sibiului
Înmormântarea unui membru marcant al comunității de romi din Sibiu s-a desfășurat zilele trecute (VIDEO și detalii – AICI) ca o adevărată paradă pe străzile orașului. Alaiul a cuprins zeci de mașini, iar mortul fost plimbat prin oraș cu sicriul deschis și flancat de șase persoane, cu un microbuz. Cortegiul a oprit la Piața Cibin preț de câteva minute și a blocat și traficul în zonă. Poliția nu a intervenit și nu a deranjat în niciun fel, dar după apariția imaginilor în spațiul public, IPJ Sibiu a decis să se autosesizeze (DETALII AICI).mort sicriu sibiu 4

Episodul 2 – Party clandestin cu peste 100 de persoane la Orlat – Poliția a ajuns ’’la pauză’’
Tot orașul a știut că la Orlat are loc o petrecere ilegală, în seara zilei de sâmbătă, 30 ianuarie (DETALII AICI).
Invitațiile s-au făcut ’’pe sub mână’’, fără event pe Facebook sau alt tip de promovare. Invitații au fost instruiți și au primit asigurări că o să fie informați din timp când vine poliția în control. ’’Spălați putina’’ era semnalul prin care cei aflați la Orlat urmau să fie anunțați că în 30 de minute vine poliția și trebuie să plece din locație pentru maxim 40 de minute, după care se vor putea întoarce. Și așa a și fost. Controlul s-a făcut în jurul orei 00.30, iar în locație poliția a găsit în jur de 20-25 de persoane. Au controlat, au constatat și au sancționat (Detalii AICI). După ce autoritățile au plecat, petrecăreții s-au întors la vila care aparține unui om influent din Mărginimea Sibiului. Party-ul a ținut până în zorii zilei de 31 ianuarie, în jurul orei 6.00.

Episodul 3 – Nuntă cu sute de oameni la Sibiel – Nuntașii s-au făcut nevăzuți înainte să vină poliția
De nunta de duminică, 31 ianuarie de la Sibiel, Ora de Sibiu a scris pe larg două articole (Articolul 1 – AICI, Articolul 2 – AICI). Vorbim de o chermeză cu aproape 500 de participanți. La fel se știa în tot orașul și în toată Mărginimea Sibiului, că doi tineri au programată o nuntă mare. Inițial a fost programată pe 30 ianuarie, dar ca să nu agite apele și mai tare, tinerii au mutat petrecerea pe 31 ianuarie.nunta sibielȘi aici scenariul seamănă izbitor cu cel de la Orlat. Petrecăreții au fost informați că vor trebui să plece din locație preț de maxim o oră pentru că vine poliția în control. Au rămas la mese în jur de 40 de oameni, iar restul s-au făcut nevăzuți. Autoritățile au mers la fața locului și au constatat că e o petrecere cu ’’doar’’ câteva zeci de persoane. Au sancționat mirii și o parte din nuntași, după care au plecat. Pericolul fiind aplanat, ceilalți nuntași au revenit la domeniul unde era petrecerea și au chefuit în voie, fără să respecte distanțarea și normele sanitare în vigoare, până târziu în noapte.
Mirele spune cu jumătate de gură că nu e adevărat că ar fi fost sute de oameni (detalii AICI).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.