alcool si viteza

Un tânăr din județul Vâlcea a fost prins în timp ce gonea cu viteză pe DN1 în zona Șelimbăr. Polițiștii l-au testat și cu aparatul etilotest, iar bărbatul era beat criță.

„La data de 1 februarie, în jurul orei 21,00, pe DN 1, în zona localității Șelimbăr, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit în vederea aplicării măsurilor legale un conducător auto în vârstă de 19 ani, din județul Vâlcea, care a fost înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 182 de km/h”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru conducerea cu viteză peste limita legală și deoarece conducătorul auto nu avea asupra sa toate documentele, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.175 de lei.

„De asemenea, după ce conducătorul auto a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere al șoferului a fost reținut în vederea anulării”, mai spune Welter.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu.

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns