protest sibiu taxa salubrizare 1 2

Un nou protest a avut loc, joi, la Sibiu. Zeci de sibieni s-au adunat în Piața Mare fiind nemulțumiți de noua reglementare privind taxa de salubrizare.

Sibienii sunt nemulțumiți fiindcă, deși s-au anunțat câteva diminuări ale taxei de salubrizare, sumele sunt totuși mai mici decât cele prevăzute inițial în noul regulament. Oamenii spun că, dacă noul regulament va fi votat de consilierii locali, o persoană care locuiește singură va plăti mai mult decât o familie formată din patru membri.

CITEȘTE AICI noul regulament privind taxa de salubrizare ce urmează să fie votat vineri în ședința extraordinară a Consiliului Local

În ciuda vremii ploioase, zeci de persoane s-au adunat, joi seara, în Piața Mare, în fața Primăriei municipiului Sibiu.

protest sibiu taxa salubrizare 2 1 protest sibiu taxa salubrizare 2 2

protest sibiu taxa salubrizare 1 1

La ora 18:20, aproximativ 30 de sibieni erau în centrul urbei de pe Cibin.

protest sibiu taxa salubrizare 1 protest sibiu taxa salubrizare 2

Sibienii au venit cu pancarte pe care apar diferite mesaje, printre care „Slalom printre miniciuni”, „Jos monopolul SOMA”, „Rușine, Primăria Sibiu!”, „Plătim pentru cât aruncăm” sau „Mafia gunoaielor”. Oamenii au adus cu ei chiar și pungi cu gunoaie.

„Miercuri au fost convocați consilierii printr-un e-mail, iar ședința a fost stabilită vineri. Codul Administrativ spune că ședințele extraordinare… (…) era nevoie de o ședință extraordinară? Acestea se stabilesc în termen de 3 zile de la data comunicării. Termenul se numără așa: prima zi nu se socotește. Sâmbătă ar fi fost termenul, deci trebuia luni să fie ședința. Doar în caz de forță majoră poate să aibă loc mai repede. De ce pe repede înainte? Consilierii au la dispoziție 46 de ore să citească noul regulament?”, a spus o sibiancă. protest sibiu taxa salubrizare 2 1

După aproximativ 40 de minute, protestul s-a încheiat, iar oamenii au început să plece acasă. Manifestarea a fost pașnică, sibienii au purtat măști de protecție și au păstrat distanța.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns