VIDEO FOTO: Protestele continuă la Sibiu – Zeci de oameni în stradă împotriva majorării taxei de salubrizare

805

Un nou protest a avut loc, joi, la Sibiu. Zeci de sibieni s-au adunat în Piața Mare fiind nemulțumiți de noua reglementare privind taxa de salubrizare.

LIVE Protest în Piața Mare împotriva majorării taxei de salubrizare – Detalii pe www.oradesibiu.ro

Posted by Ora de Sibiu on Thursday, February 4, 2021

Sibienii sunt nemulțumiți fiindcă, deși s-au anunțat câteva diminuări ale taxei de salubrizare, sumele sunt totuși mai mici decât cele prevăzute inițial în noul regulament. Oamenii spun că, dacă noul regulament va fi votat de consilierii locali, o persoană care locuiește singură va plăti mai mult decât o familie formată din patru membri.

CITEȘTE AICI noul regulament privind taxa de salubrizare ce urmează să fie votat vineri în ședința extraordinară a Consiliului Local

În ciuda vremii ploioase, zeci de persoane s-au adunat, joi seara, în Piața Mare, în fața Primăriei municipiului Sibiu.

La ora 18:20, aproximativ 30 de sibieni erau în centrul urbei de pe Cibin.

Sibienii au venit cu pancarte pe care apar diferite mesaje, printre care „Slalom printre miniciuni”, „Jos monopolul SOMA”, „Rușine, Primăria Sibiu!”, „Plătim pentru cât aruncăm” sau „Mafia gunoaielor”. Oamenii au adus cu ei chiar și pungi cu gunoaie.

„Miercuri au fost convocați consilierii printr-un e-mail, iar ședința a fost stabilită vineri. Codul Administrativ spune că ședințele extraordinare… (…) era nevoie de o ședință extraordinară? Acestea se stabilesc în termen de 3 zile de la data comunicării. Termenul se numără așa: prima zi nu se socotește. Sâmbătă ar fi fost termenul, deci trebuia luni să fie ședința. Doar în caz de forță majoră poate să aibă loc mai repede. De ce pe repede înainte? Consilierii au la dispoziție 46 de ore să citească noul regulament?”, a spus o sibiancă.

După aproximativ 40 de minute, protestul s-a încheiat, iar oamenii au început să plece acasă. Manifestarea a fost pașnică, sibienii au purtat măști de protecție și au păstrat distanța.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi