Cum se împart în țară cele 39.000 de doze de vaccin Moderna

408

Cele peste 39.000 de doze de vaccin de la Moderna sunt distribuite în toată țara, iar multe dintre ele vin la Centrul Regional de Distribuție Brașov, de unde sunt trimise și în Sibiu.

Un număr de 39.300 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite, vineri, către centrele regionale din țară, scrie MEDIAFAX. Dozele fac parte din a treia tranșă de vaccinuri sosite la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, de dimineață.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius.

Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite 5.400 de doze la Centrul Regional de Distribuție Brașov, 4.600 de doze la Centrul Regional de Distribuție Cluj, 4.100 de doze merg la Centrul Regional de Distribuție Constanța, un număr de 4.200 de doze merg la Centrul Regional de Distribuție Craiova, alte 5.200 de doze la Centrul Regional de Distribuție Iași, 2.300 de doze merg la Centrul Regional de Distribuție Timișoara, iar 13.500 de doze rămân la Centrul Național de Distribuție București.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa sosită vineri dimineața, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Potrivit CNCAV, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și va permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa a doua.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.