fbpx

Redeschiderea școlilor din Sibiu – O singură localitate în scenariul roșu

0 2.758

⇓ Ascultă știrea ⇓

Semestrul II al anului școlar 2020-2021 va debuta luni, 08.02.2021, în conformitate cu scenariile impuse de către rata de incidență cumulată pentru fiecare localitate din județul Sibiu. O singură localitate se încadrează în scenariul roșu, astfel că acolo merg fizic la cursuri doar preșcolarii și elevii din ciclul primar. De asemenea, 24 de localități sunt în scenariul galben. 

Luni, 8 februarie 2021, preșcolarii și elevii se vor întoarce în sălile de clasă pentru începerea semestrului II al anului școlar 2020-2021, în funcție de rata de incidență a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

În conformitate cu datele privind rata de incidență prezentate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, D.S.P. Sibiu și Prefectura Sibiu în data de 03.02.2021, la nivelul localităților din județul Sibiu situația este următoarea:

scenariul roșu (rata de incidență de peste 3 la mie, acolo unde CJSU nu a impus carantinarea): localitatea Alma – doar preșcolarii (grădinița) și elevii din ciclul primar (clasele Pregătitoare – IV) vor merge fizic la școală;

scenariul galben (rata de incidență peste 1 la mie până la 3 la mie): localitățile Cașolț, Micăsasa, municipiul Mediaș, Apoldu de Jos, Șelimbăr, Mag, Râu Sadului, Dârlos, municipiul Sibiu, Șeica Mică, Scoreiu, Nocrich, Valea Viilor, Bârghiș, Axente Sever, Șura Mică, Sadu, Dobârca, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid, Hosman, Dumbrăveni, Copșa Mică – preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

scenariul verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

„Ca urmare, luni, 08.02.2021, un număr de 17.088 elevi (25,02%) din cei existenți în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura ore online. Pentru activitățile ce se vor desfășura cu elevii, în unitățile de învățământ, vor fi respectate cu strictețe prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării ce va fi remis în cursul zilei de vineri”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Înainte de reluarea cursurilor, fiecare unitate de învățământ preuniversitar/conexă/instituţie de învăţământ a stabilit spaţiile care pot fi folosite în procesul de învăţământ, precum şi spaţiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate de cadrul medical din unitatea de învățământ preuniversitar/conexă/instituţia de învăţământ sau persoana desemnată de conducerea unităţii/instituţiei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.